Hållbarhet & råvaror

Hållbarhet & råvaror - vårt ansvar

Vi bevakar ständigt de senaste forskningsresultaten. För oss är det en självklarhet att snabbt agera om vi får indikationer på att en ingrediens inte är så nyttig som man tidigare trott. Göteborgs Kex har t ex sedan en tid tagit bort transfetter ur produkterna.

All kakao, choklad och hasselnöt vi köper är certifierad enligt Rainforest Alliance standarden.

Våra kunder ska alltid kunna lita på oss. Därför följer vi den globalt erkända livsmedelssäkerhetsstandarden BRC Food. Bakverken ska alltid smaka gott. Men de ska inte vara onyttigare än vad som behövs för att få fram den goda smaken. Och vi erbjuder både nyttiga och njutningsbara alternativ.

Vi är certifierade för ekologisk produktion för några av våra älskade kex. Vår ständiga ambition är att minska belastningen på miljön.

På Göteborgs Kex använder vi i huvudsak solrosolja i vår tillverkning av kex. På grund av den stora bristen på solrosolja som uppstod efter invasionen av Ukraina under 2022 har vi periodvis ersatt den med palmolja. Vi stöttar RSPO:s arbete och har köpt RSPO-certifierad palmolja.

Eftersom bristen uppkom väldigt plötsligt kan det finnas produkter på marknaden som innehåller palmolja trots att vi deklarerar solrosolja på förpackningen (då vi inte hann trycka nya). Men har du köpt en senare tillverkad produkt kan du vid bäst-före märkningen se vilken olja som har använts i produkten, där ”PO” står för palmolja och ”SO” står för solrosolja.

 

Vill du läsa mer om vår historia?

I över hundra år har svenska folket knaprat på kex och kakor från Göteborgs Kex. Här görs Sveriges mest köpta kaka.

Så arbetar Göteborgs Kex med hållbarhet

Vi vill driva vårt bageri med minsta möjliga påverkan på miljön. Kvalitet och hushålla med naturens resurser är viktiga för oss.

Varifrån kommer ordet kex?

Hur länge har Guld Marie tillverkats? Dessa och många andra frågor kan du få svar på i vår FAQ!