Göteborgs Kex

Göteborgs Kex

 

Det finns alltid en anledning att göra tillvaron lite godare, från barnkalaset till en stund tillsammans med de du tycker om.

 

Våra produkter älskas av väldigt många och här kan du lära känna just din favorit lite bättre.

Brago är svenska folkets vardagsfavorit bland kexen. Det spröda mördegskexen med den milda vaniljsmaken har funnits sedan 1953.

Namnet Brago kommer från ”Bra” och ”Go”, två ord som man vid utvecklingen av Brago tyckte var speciellt passande för kexet. Och visst är Brago både bra och go även i dag!

 

Brago finns också som siffer- och bokstavskex – för dig som tycker om att leka och som inte alltid vill ta livet på dess fulla allvar.

Smörgåsrån har funnits i svenskarnas skafferi sen 1935. De spröda rånen är en vardagsprodukt som uppskattas av både barn och vuxna.

 80 år senare utökar vi sortimentet och erbjuder en ny serie lätta och smaksatta smörgåsrån som är goda att dippa äta som de är eller med ditt favoritpålägg.

Spröda wafers med välsmakande fyllning av citron, vanilj eller choklad. 

Våra bagare har utvecklat Hushållswafers unika, fina rutmönster och funnit en perfekt balans mellan wafers och fyllning.

De tunna och spröda rånen, i harmoni med fyllningens smak och arom, skapar kvaliteten som kännetecknar en klassiker. Hushållswafers är utmärkt till glass och efterrätter såväl som till kaffe och saft. Förpackningen är återförslutningsbar för att kexen ska hålla sig spröda länge.

Kung Oscar passar lika bra till glöggen i juletider som till en kopp te eller ett glas mjölk när som helst på året.

Prova gärna att äta dem tillsammans med en god mögelost – en annorlunda matchning som smakar makalöst gott.

När du vill tänka lite extra på miljön är Digestive Ekologisk ett självklart val. 

Storsäljaren Digestive Oliv är given vid tillfällen då du vill sätta smaken i första rummet.

Kexet innehåller mindre socker och har den högsta halten kostfiber och fullkorn jämfört med andra på marknaden. Det finns även en sockerfri Digestive för dig som undviker socker. Gemensamt för alla våra Digestive är att de smakar fantastiskt gott – både som de är eller med pålägg.

Kexfigurer i form av katten Tom, musen Jerry och deras vänner från den välkända serien, bakade i mördeg med vaniljsmak.

 Kexen uppskattas av både stora och små, och gör på ett lättsamt sätt vardagen lite mera glad och lekfull.

Saltiner är en riktig klassiker på ostbrickan. Det spröda, lättsaltade kexet passar utmärkt till olika ostar.

Saltiner är speciellt populära nyår, påsk, midsommar, kräftskivan och halloween – högtider då man gärna firar genom att umgås över en ostbricka.

Guld Marie har bakats ända sedan företaget startades 1888 och är Göteborgs Kex äldsta produkt, länge var den också den största.

Än idag har Guld Marie en speciell plats i mångas hjärtan. Guld Marie är möra, spröda och underbart goda kex bakade av vetemjöl. De passar lika bra med en kopp te framför datorn som på utflykt med barnen.

Spröda cremefyllda rån med god smak. Jätten kommer i en stor påse som räcker till alla.

Påsen är dessutom återförslutningsbar vilket bevarar den goda sprödheten. Jätten är perfekt till fikat, kalaset eller utflykten.

Frukost Cracker spröda smörgåskex är bakade på vetemjöl och har funnits sedan 1910-talet.

Frukost Cracker är gott med till exempel ost, kaviar eller prickig korv.

Variant innehåller fem olika sorters smörgåskex och ger variation till ostbrickan.

Totalt innehåller Variant 42 kex, fördelat mellan Cream Cracker, Saltiner, Snackers, Smörgåsrån och Kornmo. Perfekt att bjuda på till ostbrickan.

Kornmo är ett lite grövre smörgåskex som innehåller hela 36 procent fullkorn.

Kornmo passar perfekt som komplement till måltiden eller som ett litet mellanmål med en skiva ost. Kornmo är även ett grovt och smakrikt tillbehör till ostbrickan.

Göteborgs Kex Havre & Linskex är spröda bakade snackskex på en bas av havremjöl och linsmjöl, smaksatta med kryddor från snacksvärlden. 

Kommer i två goda smaker, Gräddfil & lök och Paprika – äts som de är!