Hållbarhet

Sociala samarbeten

Med vårt CSR-samarbete vill vi ta ett socialt ansvar som kan bidra och göra skillnad i samhället. Det har en tydlig koppling till vår värdegrund – att göra små stunder större.

Vi är stolt partner till barnrättsorganisationen @Maskrosbarn. Maskrosbarn arbetar för barns rätt till en trygg uppväxt. Vi har följt deras arbete i flera år och vet hur viktigt deras arbete är. Varje år stöttar de många hundratals barn i långsiktiga treårsprogram och resultaten är jättefina! Vill ni också vara med och bidra? Swisha 123 467 34 55.

Vi på Göteborgs Kex bidrar med gemenskap och trygghet genom ekonomiskt bidrag samt med kakor till de torsdagsmys som Maskrosbarn arrangerar och i samband med lägerverksamheten. Dessutom sprider vi kunskapen i våra kanaler om organisationens viktiga arbete.

Läs mer om Maskrosbarn

Vi bakar med omtanke

Vi vill driva vårt bageri med minsta möjliga påverkan på miljön. De råvaror vi använder ska inte bara hålla bästa möjliga kvalitet utan vi vill även steg för steg öka förmågan att hushålla med naturens resurser. Sedan år 2000 är vi miljöcertifierade enligt ISO 14001 och det är vår ständiga ambition att minska belastningen på miljön.

Vårt ansvar

Vi bevakar ständigt de senaste forskningsresultaten. För oss är det en självklarhet att snabbt agera om vi får indikationer på att en ingrediens inte är så nyttig som man tidigare trott. Göteborgs Kex har t ex sedan en tid tagit bort transfetter ur produkterna.

Skyddandet av de tropiska regnskogarna är avgörande för att begränsa den globala uppvärmningen och bevara biologiskt mångfald. Orkla Confectionery & Snacks Sverige tar därför tydlig ställning mot avskogning av regnskog och är i dag palmoljefritt till 99,9 %.

Våra kunder ska alltid kunna lita på oss. Därför har vi certifierat vår tillverkning och följer internationellt erkända standarder. Bakverken ska alltid smaka gott. Men de ska inte vara onyttigare än vad som behövs för att få fram den goda smaken. Och vi erbjuder både nyttiga och njutningsbara alternativ.

År 2000 fick vi miljöcertifieringen ISO 14001. Vår ständiga ambition är att minska belastningen på miljön.

Noga utvalda råvaror

Mjöl och gryn är levande råvaror. Förutsättningarna ändras varje år beroende på sol, regn och vind. Varje år vid skördetid är det lika spännande att se var vi lyckas hitta den kvalitet på mjöl som våra goda bakverk kräver.

Vi söker upp de bästa råvarorna från noga utvalda leverantörer, som har undersökts vad gäller kvalitet och miljöarbete. Mjölet köps från i första hand Skåne och mellersta Sverige, och ibland Gotland eller Bornholm.

Mjölet är speciellt utvalt för att ge de rätta Göteborgs Kex-egenskaperna. Kexen måste till exempel få exakt rätt färg efter bakningen, och inte ha för mycket blåsor. När resultatet från varje skörd börjar strömma in står personalen redo att provbaka för att se om recepten behöver justeras.