Hållbarhet

Hållbarhet och råvaror

Vad vore livet utan fika?

Betydligt tråkigare, om du frågar vilken svensk som helst. Ingenstans i världen har den mysiga fikastunden samma status som här i Sverige.

Att ta en paus över en kopp kaffe eller ett glas saft och njuta av några goda kakor eller kex är en självklar och älskad del av vår vardag. Under fikan får vi en naturlig paus och ett tillfälle när vi kan umgås enkelt och avslappnat med familj, vänner eller arbetskamrater.

Göteborgs Kex har lyhört utvecklat fikafavoriter åt det svenska folket sedan 1888, och vi fortsätter att skapa nya kex och kakor efter det svenska folkets tycke och smak. Vi har ett stor och varierat utbud med både klassiker och nyheter som passar många olika tillfällen och smakpreferenser.

Vi bakar med omtanke

Vi vill driva vårt bageri med minsta möjliga påverkan på miljön. De råvaror vi använder ska inte bara hålla bästa möjliga kvalitet utan vi vill även steg för steg öka förmågan att hushålla med naturens resurser. Det är vår ständiga ambition att minska belastningen på miljön.

Noga utvalda råvaror

Mjöl och gryn är levande råvaror. Förutsättningarna ändras varje år beroende på sol, regn och vind. Varje år vid skördetid är det lika spännande att se var vi lyckas hitta den kvalitet på mjöl som våra goda bakverk kräver.

Vi söker upp de bästa råvarorna från noga utvalda leverantörer, som har undersökts vad gäller kvalitet och miljöarbete. Mjölet köps från i första hand Skåne och mellersta Sverige, Estland och Lettland och ibland Gotland eller Bornholm.

Mjölet är speciellt utvalt för att ge de rätta Göteborgs Kex-egenskaperna. Kexen måste till exempel få exakt rätt färg efter bakningen, och inte ha för mycket blåsor. När resultatet från varje skörd börjar strömma in står personalen redo att provbaka för att se om recepten behöver justeras.

Sociala samarbeten​

Med vårt CSR-samarbete vill vi ta ett socialt ansvar som kan bidra och göra skillnad i samhället.

Det har en tydlig koppling till vår värdegrund – att göra små stunder större. Vi är stolt partner till barnrättsorganisationen @Maskrosbarn.Maskrosbarn arbetar för barns rätt till en trygg uppväxt.
Vi har följt deras arbete i flera år och vet hur viktigt deras arbete är. Varje år stöttar de många hundratals barn i långsiktiga treårsprogram och resultaten är jättefina! Vill ni också vara med och bidra? Swisha 123 467 34 55. Vi på Göteborgs Kex bidrar med gemenskap och trygghet genom ekonomiskt bidrag samt med kakor till de torsdagsmys som Maskrosbarn arrangerar och i samband med lägerverksamheten. Dessutom sprider vi kunskapen i våra kanaler om organisationens viktiga arbete.