Kanelbullar

Kanelbullar

Kafferepet inleds enligt traditionen med vetebröd. Försök att inte göra bullarna allt för stora, med tanke på att gästerna måste orka smaka på allt...

Kanelbullar

½ paket jäst (á 50 g)
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
½ dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl

Fyllning
50 g smör eller margarin
2 tsk malen kanel
½ dl socker

Gör så här: Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan mjölk och värm till fingervarmt. Häll i lite av degvätskan i bunken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sedan resten av degvätskan, socker, salt och vetemjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta degen smidig för hand eller i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i ca.30-40 min. Ta upp degen och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen och bred på smöret/margarinet och strö på socker och kanel. Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakpapper eller i bullformar. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 min. Pensla sen bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min.