Baddare

Hurra! Det blir en sista-sista gång!  

 

En av de vanligaste frågorna som ställs till Göteborgs Kex är när det ska bakas Baddare nästa gång och nu är det alltså dags igen – för allra sista gången. Senast vi bakade Baddare var i december förra året (2021) och då var det ett sådant enormt intresse att vi inte kunde låta bli att försöka få till ett sista-sista bak. Och så blir det! Baddare är en riktig klassiker gjord på två frasiga rån med arraksskum och doppade i choklad. Säljstart är måndagen den 6 juni, Sveriges nationaldag och sista Baddarbaksdagen.  

 

Baddare ingår inte i Göteborgs Kex ordinarie sortiment och säljs därför endast i den egna butiken Bräckboden i Kungälv. Redan på 60-talet fanns Baddare att köpa men på den tiden gick Baddaren under namnet Skumbräck. Baddaren är en klassiker på bageriet i Kungälv och tillverkas näst intill på samma sätt nu som när den började tillverkas för över 30 år sedan. Föregångaren till Baddaren var en kaka som hette Tigertunga och var två stycken trekantiga rån med skum i mellan. Skummet spritsades på manuellt av ett antal medarbetare på bageriet.   

 

Fakta Baddare: 
• Det är 10 st Baddare i varje påse och en påse väger 250 gram 
 
• Pris per påse 35 kr 
 
• Baddare är arraksskum på kexbotten överdragna med mörk choklad 
 
• Hållbarhet minst 5 månader, men kan med fördel frysas  

 

 

Q&A Baddare 

 

F: Hur många Baddare bakar ni? 
S: Vi kommer baka nästan 11 ton baddare, vilket innebär 42 000 påsar. Det är tio baddare i varje påse, så vi bakar 420 000 baddare.  

 

F: Kan ni lägga undan produkter? 
S: Det kan vi inte. Det är först till kvarn som gäller! : )   
 
F: Kan man betala med Swish? 
S: Det kommer vara möjligt att köpa färdigpackade påsar om 5 eller 10 Baddar-påsar utanför Bräckboden. Då endast med Swish-betalning. Vill du köpa ett annat antal påsar eller betala med kort eller kontant så går det bra inne i Bräckboden.  

 

F: Finns det Baddare kvar? 
S: Vår personal på plats är tyvärr fullt upptagna med att ta hand om kunder i butiken och har därför inte möjlighet att svara på lagerstatus. Vi kommer uppdatera i våra sociala medier (på Facebook och Instagram) samt hemsidan när Baddarna är slut. 
  

 
F: Kommer ni kunna skicka produkter? 
S: Tyvärr inte! Baddarna säljs bara i Bräckboden i Kungälv.  
 

F: Är den vegansk? 
S: Nej, den innehåller gelatin och mjölkpulver. 

 

F: Finns det en begränsning på hur många Baddare man får köpa?  
S: Man får köpa max 10 påsar per person, för det bakas ett begränsat antal och vi vill att det ska räcka till så många som möjligt. Det är 10 Baddare i varje påse.  

 

F: Hur länge räcker Baddarna? 
Det vet vi inte. Det är först till kvarn och så långt lagret räcker. Baserat på tidigare Baddarförsäljningar räknar vi med att de räcker i tre dagar.   

 

F: Hur ser öppettiderna ut i Bräckboden? 
S: Nationaldagen 6/6: 10-16 

Därefter vanliga öppettider:  
Måndag-Fredag: 10-18 
Lördag: 10-13  
Söndag: Stängt   
 

F: Hur länge är Bräckboden öppet i sommar? 
S: Bräckboden har öppet till och med den 12 augusti.