Utvalda-topp

En smakrik passion

När du äter kex och ost ska sälta och sötma balansera. Ibland bör kexet vara diskret för att ge plats för ost med tillbehör, i vissa fall ska det förstärkas. Vår kexserie Göteborgs Utvalda är framtagen i samarbete med Jenny Svensson, Svensk Ostmästarinna 2006 och 7:a i VM 2007. Utvalda rågcrostini är krispiga crostini bakade på råg och olivolja. Rågcrostini finns i två smaker och är ett enkelt tilltugg som du kan välja att äta precis som du vill och med vilket tillbehör du än önskar, endast fantasin sätter gränserna.

Rågcrostini & en nypa chili – Små rostade skivor av rågbröd bakat med olivolja och toppat med en nypa chili.

Rågcrostini med havssalt & olivolja – Små rostade skivor av rågbröd bakat med olivolja och toppat med havssalt.

Råg, Chia & Havssalt – Ett lagom grovt kex med fin smak av råg och havssalt samt superfröet chia. Passar utmärkt till favoritosten du har hemma.

Kardemumma – Ett krispigt ekologiskt kardemummakex som är gott till hårdost. Kexet är också ekologiskt och fylld med välbefinnande och ro.

Surdegskex med havssalt – Ett tunt och krispigt kex med en perfekt balans mellan mild surdegssmak och sältan från havssaltet.

Små Digestive – Små spröda kex med en fin ton av olivolja och en välavvägd sötma. Extra goda till färskost, blåmögelost och tvättad kittost.

Havssaltade kex – sprödbakade med mjuk ton av olivolja och distinkt sälta från grovkornigt havssalt. Extra goda till färskost, hårdost och vitmögelost.

Salinas – med en perfekt balans mellan sötman från vetegroddarna och sältan från havssaltet. Extra goda till färskost, vitmögelost och tvättad kittost.

Lätta Dinkelkex – tunt, krispigt och gyllene kex bakade med dinkelmjöl och olivolja för den goda smakens skull. Extra goda till vitmögelost, tvättad kittost och blåmögelost.

Fina Rågkex – tunt, frasigt kex med mild rågsmak och en svag ton av kummin. Extra goda till hårdost, getost och blåmögelost.

Våra fem bästa kex till ost – en förpackning med det perfekta urvalet av kex som framhäver, balanserar och kompletterar dina favoritostar. Innehåller Havssaltade kex, Salinas, Lätta Dinkelkex, Fina Rågkex och Små Digestive Oliv.