delikatachocolatecookies.png

Leopolds delikata mini Chocolate Chip Cookies

De här lite mindre cookiesarna fullproppade med choklad är perfekta godbitar när du vill ha nåt litet sött till kaffet.

Baka själv Leopolds mini Cookies!

(ca 120 st)

5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn (mixade)
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt (ca 2 krm)
2 dl strösocker
155 g smör eller margarin
1 ägg
1 msk ljus sirap
0,6 dl vatten
180 g hackad mörk choklad
90 g mjölkchoklad, hackad

Blanda vetemjöl, mixade havregryn, bakpulver, salt, socker och smör tills det börjar klumpa ihop sig. Tillsätt ägg, sirap och vatten och blanda ihop till en deg. Blanda i den hackade chokladen.

Dela upp degen i fyra delar. Rulla till långa rullar ca 2,5–3 cm i diameter. Låt degrullarna vila i minst 30 min i kylskåp. Skär degen i ca 1 cm tjocka bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Värm ugnen till ca 200 °C. Ställ in plåten och sänk ugnstemperaturen till 175 °C. Baka kakorna i ca 10–15 min (beroende på ugn) mitt i ugnen. Låt kakorna svalna på galler.