magnifikachocolatecookies.png

Leopolds magnifika Chocolate Chip Cookies

Cookies för dig som vill njuta av massor av choklad. De här chokladdoppade cookisarna är bakade med både belgisk choklad och äkta mjölkchoklad. Utsökt till fikat!

Baka själv Leopolds Magnifika Cookies!

(ca 20 stora kakor)

5,5 dl vetemjöl
1 1/4 dl havremjöl
130 g smör eller margarin, rumstempererat
1 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
1/2 dl mjölk
40 g (ca 2 msk) sirap
400 g ljus choklad

Värm ugnen till 200 °C. Blanda vetemjöl, havremjöl, smör, socker, bakpulver och salt till en smulig konsistens. Tillsätt ägg, mjöl och sirap och blanda samman till en deg. Till sist blanda i hälften av chokladen, grovhackad.

Rulla försiktigt degen till antingen en enda lång rulle eller flera små (5–7 cm i diameter). Kyl rullarna i 30 min. Skär sedan degen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Sätt in kakorna i ugnen och sänk värmen till 175 °C Grädda kakorna i ca 10–15 min. Ta ut kakorna och låt svalna på galler. När kakorna har svalnat, smält resten av den ljusa chokladen i ett vattenbad och doppa undersidorna av kakorna med hjälp av två gafflar.

Oh you must try it!