chokladterapi-top.png

Marias Chokladterapi

Mer och mer choklad…

Jag älskar choklad! Föreställ dig spröda hembakta kakor som är doppade i choklad och fyllda med stora bitar av choklad, för mig är det bästa som finns!

Jag har länge funderat på hur den perfekta chokladkakan ska smaka, och nu känns det som jag äntligen har hittat mitt drömrecept! Det ska vara en bra balans av vetemjöl och havremjöl så att kakan blir riktig spröd. De frestande stora chokladbitarna ska vara god belgisk choklad och tillräckligt stora så att jag kan känna dem smälta mellan tänderna. Receptet blev fulländat när jag provade att doppa kakan i choklad, jag älskar choklad och ju mer desto bättre! Mitt tips är att avnjuta dessa frestande chokladkakor med en god kopp kaffe till, total njutning!
Prova gärna att baka själv! Receptet finns här nedan och på paketet.

Hälsningar Maria


Recept Marias Chokladterapi:
(Ca 20 stora kakor)
5,5 dl vetemjöl
1 ¼ dl havremjöl
130 g smör eller margarin, rumstempererat
1 ½ dl socker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ägg
½ dl mjölk
40 g (ca ½ msk) sirap
100 g mörk choklad, grovt hackad
60 g ljus choklad, grovt hackad
200 g ljus choklad till doppning.

1. Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda vetemjöl, havremjöl, smör, socker, bakpulver och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt ägg, mjölk och sirap och blanda samman till en deg. Blanda till slut i chokladen.

2. Rulla försiktigt degen till antingen en lång rulle eller flera små (ca 5-7 cm i diameter). Lägg degrullarna i kylskåp i ca 30 minuter. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

3. Sätt in kakorna i ugnen och sänk värmen till 175 °C. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut kakorna och låt dem svalna på ett galler.

4. När kakorna har svalnat, smält den ljusa chokladen i ett vattenbad och doppa undersidorna av kakorna med hjälp av två gafflar.