Havre och Himmelrike

Baka Fridas Havre & Himmelrike

(ca 20 stora kakor)

3 dl vetemjöl
6 ½ dl havregryn
145 g smör eller margarin, rumstempererat
1,25 dl strösocker
2 msk ljus sirap
½  tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl russin, hackade
3 ½ dl belgisk mörk choklad, hackad
1 ½ dl hasselnötter, hackade
½  dl vatten

1. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin och vatten och blanda samman till en deg. Blanda slutligen i chokladen och nötterna.

2. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små. Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

3. Förvärm ugnen till 200°C. Sätt i kakorna i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 175°C. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min. Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

Tips – bara att värma!
Om du vill ha nästan hembakade kakor så kan du värma Café Bageriets Havre & Himmelrike i ugnen i 2 min på 200 °C. Underbart gott!

Prova också att baka Havre & Bärdröm! Här finns receptet.