Havre och Bärdröm

Baka Emilies Bärdröm

(ca 20 stora kakor)

4 dl vetemjöl
6 ½ dl havregryn
145 g smör eller margarin, rumstempererat
1 dl farinsocker
1 dl socker
2 tsk bakpulver
½  tsk salt
2 msk ljus sirap
1 dl russin, hackade
75 g torkade tranbär, hackade
½  dl vatten

1.Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg,

2. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5–7 cm i diameter). Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

3. Sätt in kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 °C. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min. Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

Tips – bara att värma!
Om du vill ha nästan hembakade kakor så kan du värma Bärdröm i ugnen i 2 min på 200°C. Underbart gott!

Prova också att baka Fridas Havre & HImmelrike! Här finns receptet.