ballerina-kex-top.jpg

Visste du att…

…Ballerina har funnits sedan 1963, då hon för första gången dansade in i de svenska hemmen.

…en av hemligheterna bakom Ballerinas framgång är den unikt lena och krämiga Ballerina®nougaten. Receptet är en väl bevarad hemlighet som endast ett fåtal personer känner till.

…år 2005 genomfördes Ballerinavalet där svenska folket fick vara med och rösta fram en ny medlem i Ballerinafamiljen. Valet stod mellan Ballerina Toffee och Ballerina Bananchoklad. Hela 100 000 personer deltog i valet där Toffee till slut blev vinnaren.

…Ballerina är en av de svenska livsmedelsvaror som säljs på Ikea-varuhus världen över.

…hälften av Sveriges Ballerinaälskare benämner Ballerina som en kaka, medan en tredjedel anser att Ballerina är ett kex.

…Sveriges mest älskade kaka inte bara kallas Ballerina rätt upp och ner av sina fans runt om i landet utan att många har hittat på alldeles egna namn på sin favoritkaka. Framförallt har de unga kexätarna givit Ballerina olika smeknamn, till exempel kexöga, danskex och Bolibompakex.

…du kan fixa världens enklaste och finaste fördelsedagstårta med hjälp av ett paket Ballerina, ett paket Hushållswafers, några halvliterspaket med glass och lite garnering.