topp_singoalla_pressrelease

Singoalla Päronglass för härliga sommarstunder

Singoalla, Sveriges mest älskade sommarkex, har hämtat inspiration från somrig päronglass i strut och lanserar nu sommarens nya smak Singoalla Päronglass! Det är ett knaprigt kex med knäckig smak av glassrån och en krämig fyllning med sötsyrlig smak av päronglass.

singoalla-forp

Sommaren är äntligen på väg och så även de många mysiga fikastunderna. Glass är den ultimata sommarnjutningen som älskas av både barn och vuxna. Singoalla Päronglass kombinerar svenskarnas populära päronglassmak med ett sprött kex som smakar glassrån.

Svenskarnas glasskonsumtion är en av de högsta i Europa och päronglass är en av de mest populära svenska glassmakerna. Päronglass kompletterar Singoallas övriga produkter på ett bra sätt och det finns idag inget liknande i kexhyllan.

− Med en kombination av sött och syrligt är nya Singoalla Päronglass en vidareutveckling av Singoallas frukt- och bärsmaker och bidrar till en somrig och glädjefylld fikaupplevelse. Singoalla är en storsäljare som har en given plats på fikabordet och vi tror mycket på vår nya smak, säger Johanna Freijd, produktchef på Göteborgskex.

Singoalla Päronglass är ett runt kex i samma storlek som övriga Singoalla-produkter, men mönstret, smaken på kexet samt fyllningen skiljer sig åt. Kontrasten mellan den krämiga fyllningen och det knapriga kexet gör att det blir precis som päronglass i strut fast på Singoallas vis. Kakorna förpackas i ask, precis som Singoalla Cheesecake Jordgubb.

Singoalla Päronglass finns i butik från vecka 15. En förpackning innehåller 14 kex och kostar ca 19 kr.

Singoallas lanseringar över tid:

År 1964 Singoalla Hallon

År 2005 Citron/Lime

År 2009 Lakrits

År 2011 Blåbär & Vaniljsmak 

År 2012 Cheesecake Jordgubb

År 2013 Singoalla Päronglass


Högupplösta bilder kan laddas ned på http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/goteborgskex

För mer information kontakta:

Johanna Freijd, produktchef Göteborgs Kex, tel +46 709 52 25 42,

e-post johanna.freijd@goteborgskex.se,


Nicklas Sjöqvist, informationschef Göteborgs Kex, tel +46 708 17 41 00, 

e-post nicklas.sjoqvist@goteborgskex.se