imagex708x266.png

Nya Ballerina Kladdkaka – doppas för bästa smak

Nu lanseras Ballerina Kladdkaka – ett läckert chokladkex som ska doppas för att få fram den maximala kladdkakesmaken. Nyheten i Ballerinaserien består av två tunna spröda chokladkex som liknar kladdkakans frasiga yttre, och en krämig fyllning som påminner om kladdkakans mjuka inre.

Doppa Ballerina KladdkakaVarje sekund äts det sex Ballerinakex i Sverige. Ända sedan storsäljaren Ballerina lanserades för första gången 1963 har det debatterats hur man bäst ska äta kexet - lyfta av locket och äta upp fyllningen först eller ta ett bett av kexet och få lika delar av allt i samma tugga?


Med nya Ballerina Kladdkaka erbjuds en helt ny typ av smakupplevelse. Kexet är nämligen speciellt utvecklat för att doppas i mjölk för bästa smak. Men det fungerar även med andra drycker som t ex kaffe eller te. Eller ät det precis som det är.

− Det känns väldigt inspirerande att ha lyckats kombinera Sveriges populäraste kex med ett av landets populäraste kakrecept. Vi har stora förhoppningar på Ballerina Kladdkaka och tror att den kan bli en riktig favorit bland såväl inbitna Ballerina-fans som kakälskare i allmänhet, säger Karin Sjunnesson, produktchef på Göteborgs Kex.

Senast i raden av smaker i Ballerinafamiljen
Varje år säljs det över nio miljoner paket Ballerina och en av anledningarna till att kexet har blivit så omåttligt populärt är att det lanseras nya smaker med jämna mellanrum. Ballerina finns idag i smakerna Original, Choko, Toffee och Mintchoklad. Och kring jul finns även Ballerina Pepparkaka i hyllan. Ballerina Kladdkaka finns att köpa i butiker i hela landet. Kexpaketen innehåller 16 kex och kostar runt 17 kronor i butik.

Läs mer om nya Ballerina Kladdkaka och det övriga sortimentet på www.ballerinakladdkaka.se och www.ballerina.se.


Bilder

Högupplösta bilder kan laddas ned här.

Mer information

Nicklas Sjöqvist, informationschef 0708 174100
nicklas.sjoqvist@orkla.com