Brago

Göteborgs Kex lanserar ny typ av Bragokex

Göteborgs Kex lanserar en helt ny typ av kex i Bragofamiljen – Brago Havre med äpple och kanel, bakad med naturliga råvaror. Det nya kexet är bakat med svensk, hälsosam havre som bas och är smaksatt med små, friska äpplebitar tillsammans med äkta kanel.


Precis som sina syskon i Bragofamiljen bakas nya Brago Havre med äpple och kanel med naturliga råvaror. Detta för den goda smakens skull. Kexet innehåller samtidigt hela 30 procent mindre socker än det genomsnittliga havrekexet i hyllorna.

– Bragokexet har genom åren kommit att bli en riktig vardagsfavorit och den här gången ville vi hitta en ny smak som kändes både klassiskt svensk, fräsch och smakrik på en och samma gång. Med den nyttiga havren som grund, toppat med friska äpplen och en touch av äkta kanel tror vi oss ha hittat den perfekta smakkombinationen, säger Nicklas Sjöqvist.

Relansering av hela Bragofamiljen

Parallellt med introduktionen av Brago Havre med äpple och kanel relanseras hela Brago-varumärket under våren. Fokus ligger på det naturliga innehållet och den goda smaken, vilket åskådliggörs genom en ny, fräsch förpackningsdesign och en omfattande marknadsföringskampanj som drar igång under maj-juni.

Bragokexet är en svensk klassiker och är det näst mest sålda kexet i Sverige efter Ballerina. De spröda mördegskexen har funnits sedan 1953 och är svenska folkets vardagsfavorit bland kexen i hyllorna. Namnet Brago kommer från ”Bra” och ”Go”, två ord som man vid utvecklingen av Brago tyckte var speciellt passande för kexet. Bragofamiljen består av varianterna Brago Original, Brago Fullkorn, Brago Choklad, Brago Havre med äpple och kanel och Brago Bokstavskex.

Brago Havre med äpple och kanel finns i butik över hela landet från april och kostar cirka 16,50 kronor.
Läs mer om nya Brago Havre med äpple och kanel och det övriga Brago-sortimentet på www.brago.se.

Högupplösta bilder kan laddas ned på www.mynewsdesk.com/se/pressroom/goteborgskex

Mer information

Nicklas Sjöqvist, informationschef 0708 174100
nicklas.sjoqvist@orkla.com