stöd röda korset

Stort tack från oss och Röda Korset!

Den här julen ville vi dela med oss och göra Sverige en smula godare – tillsammans med alla er som uppskattar våra goda pepparkakor. Tack vare er kunde vi skänka hela 790 000 kronor till Röda Korsets kampanj "Kramas för de ensamma".

För varje såld förpackning skänktes pengar till Röda Korset. Mest gav ”Små pepparkakshjärtan – En ask full av kärlek”, en produkt som vi tagit fram tillsammans med Röda Korset. För varje såld förpackning av dessa små smörbakade hjärtan gick tre kronor direkt till Röda Korsets verksamhet.

Men även alla våra andra pepparkakor bidrog till kampen mot ensamhet. Hjärt- och figurpepparkakorna gav 10 öre per burk, Kung Oscar 15 öre per ask och Våra Bästa Pepparkakor 20 öre per burk. Det kan tyckas vara småsummor, men litet blir mycket!

Vill du läsa mer om hur du kan hjälpa Röda Korset? Gå in på deras hemsida, där finns massor av information.

Glöm inte att fortsätta kampen mot ensamhet även om julen har passerat. Det är inte svårt, bjud någon som du tror känner sig ensam på en fika eller ring bara och fråga hur dagen har varit. Det kan betyda mycket mer än du tror.


loveEn bok full av kärlek

Av alla de kramhälsningar som kommit in tack vare kampanjen har 200 valts ut och tryckts i en bok som kommer att säljas till förmån för Röda Korset. Säljstarten sker på alla hjärtans dag den 14 februari via www.vulkan.se samt genom Röda Korset. Skicka en kärlekshälsning med bokstavskex till någon du tycker om så kan du vinna ett ex av boken!