Mysbuffé

Lätt att njuta

Att äta gott behöver inte vara svårt. Här följer några recept som du rör ihop på några minuter och som gör den mest mulna tisdagskväll till en liten fest. Rörorna passar lika bra till kaffe eller te som till ett glas vin. Samtliga röror klarar sig utan problem någon dag i kylskåp, rör bara om lite innan servering. Recepten är anpassade för att räcka till fyra personer.

Färskost med kantareller

100 g färskost med smak av kantarell
½ dl Kesella 12%
1 msk finhackad gräslök
1 kryddmått mellanmald svartpeppar
Passar bra till Digestive, Cream Cracker och Kornmo. Garnera gärna med lite gräslök.

Pastejröra

75 g leverpastej
2 st torkade finhackade aprikoser
1 msk balsamvinäger
2 msk cream fraiche
Hackad persilja
Passar bra till Kornmo, Frukost Cracker och Smörgåsrån Fullkorn. Garnera gärna med en persiljekvist.

Tomatröra

3 stora, finhackade tomater
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 kryddmått grovmald svartpeppar
½ tsk salt
3 st hackade basilikablad.
Passar bra till Saltiner, Snacker och Salinas. Garnera gärna med lite basilika.

Cream Chevré

50 g Chevré ost
50 g Kesella 15%
½ msk färsk finhackad rosmarin
Passar bra till Saltiner, Smörgåsrån och Frukost Cracker. För en fylligare smak kan 1 tsk flytande honung tillsättas. Garnera gärna med lite färsk rosmarin.

Luftig olivost

100 g Creme Bonjour Oliv
50 g Creme Fraiche
1 kryddmått grovmald svartpeppar
Passar bra till Digestive Oliv och Cream Cracker. Dela gärna en grön oliv med pimento på mitten och dekorera med denna, det förhöjer även smaken.

Getost-tartlett

50 g Getost
½ dl Kesella
½ msk mjölk
½ msk olivolja
Servera på Frukost Cracker, gärna tillsammans med en klyfta av en cocktailtomat och lite basilika.

Räk-cheviche

½ burk hackad mango
200 g skalade räkor
½ röd spansk peppar, hackas
1 msk färsk hackad koriander
1 krm salt
2 krm socker
1 msk matolja
Passar bra till Cream Cracker, Frukost Cracker eller Smörgåsrån. Garnera med koriander, en tunn skiva spansk peppar eller en räka.

Kornmo med cream cheese och hallon

En enkel efterrätt fixar du lätt genom att breda Kornmokex med Philadelphiaost eller annan naturell färskost. Toppa med hallon och söta med lite lönnsirap eller flytande honung.