kextillosten_topp

Kex till osten

Göteborgs Utvalda är en ny serie sprödbakade kex, speciellt utvecklade för att passa till olika sorters ostar. För att få fram de bästa smakkombinationerna har vi samarbetat med ostmästarinnan Jenny Svensson. Variera och kombinera kexen med milda, mjuka eller starka favoritostar och andra läckerheter.

Havssaltade kex

Ett sprödbakat kex med en mjuk ton av olivolja och en distinkt sälta från det grovkorniga havssaltet. Extra goda till färskost, hårdost och vitmögelost.

Lätta Dinkelkex

Ett tunt, krispigt och gyllene kex, bakat med dinkelmjöl och olivolja för den goda smakens
skull. Extra goda till vitmögelost, tvättad kittost och blåmögelost.

Salinas

Ett tunt och sprött kex med en perfekt balans mellan sötman från vetegroddarna och sältan från havssaltet. Extra goda till färskost, vitmögelost och tvättad kittost.

Fina Rågkex

Ett tunt, frasigt kex med mild rågsmak och en svag ton av kummin. Extra goda till hårdost, getost och blåmögelost.


Surdegskex med havssalt

Ett tunt och krispigt kex med en perfekt balans mellan mild surdegssmak och sältan från havssaltet. Små Digestive

Små spröda kex med en fin ton av olivolja och en välavvägd sötma. Extra goda till färskost, blåmögelost och tvättad kittost.

Råg, Chia & Havssalt

Ett lagom grovt kex med fin smak av råg och havssalt samt superfröet chia. Passar utmärkt till favoritosten du har hemma.

Kardemumma

Ett krispigt ekologiskt kardemummakex som är gott till hårdosten du har hemma. Kexet är också ekologiskt och fylld med välbefinnande och ro.Vägledning på paketen

På paketens framsida finns en symbol som visar till vilka ostar som kexet är extra gott. Här är symbolen från paketet Lätta Dinkelkex. Den visar att Lätta Dinkelkex är extra goda till vitmögelost, tvättad kittost och blåmögelost. Information om de olika ostfamiljerna finns under rubriken Ostfamiljerna, samt på paketen.