Barnkalas

Något att kalasa på

Kalasmat för pirriga födelsedagsbarn och nyfikna små gäster ska helst vara busgod, varierad, rolig att äta och lätt att göra. Här ger vi dig tips på roliga små godbitar som barnet själv kan vara med och förbereda.

Välj din favorit – eller duka upp en hel kex- och kakbuffé till välkomstbålen eller presentöppningen. Komplettera gärna buffén med ett stort fat där du bildar ett roligt mönster av fikafavoriter som Ballerina, Singoalla och Jätten. Arrangera kakorna som en stor blomma, en sol, eller varför inte en stor femma till femåringen?

Minipizza

Minipizzor

Sätt ugnen på 175ºC. Stryk ut en tesked chilisås på några Frukost Crackers och täck med lite riven cheddarost. Lägg på lite strimlad skinka och klyftor av körsbärstomat. Strö lite pizzakrydda över. Grädda ”pizzorna” i ca 5 min.

Guldmarie småtårtor

Guld Marie småtårtor

Använd ett Guld Marie-kex som tårtbotten. Lägg på lite grädde (vanlig eller spraygrädde), alternativt Kesella vanilj för en nyttigare variant. Dekorera antingen med en godisbit och lite strössel, eller med små bär som blåbär eller vinbär.

Bragoblommor

Bragoblommor

Använd vanlig Brago eller Brago Choklad som botten. Fäst sedan runda godisar som en blomma ovanpå (alltså en i mitten och de andra runt om) med smält choklad, varmt socker eller glasyr.

Digestive mini-cheesecake

En snabb cheesecake får du genom att använda ett Digestivekex, lägga på lite citronfromage och toppa med ett par skivade jordgubbar.